googlekääntäjä

Kirjoitettu 28.11.2009, 19:01. 503 henkilöä on lukenut tätä.
Googlekääntäjä on mielestäni todella hauskaa ajavietettä silloin, kun ei parempaakaan keksi. Parhaat naurut olen repäissyt kyseisestä ohjelmasta laittamalla jonkin lempikappaleeni englanninkieliset (miksei muunkieliset myös, onhan googlen kääntäjässä kymmenittäin eri kielivaihtoehtoja) sanoitukset käännettävälle riville ja kääntänyt ne sitten suomeksi. Koska googlen kääntäjä ei ihan hallitse kaikkea kielioppia ja toimii muutenkin sillä periaatteella, että se korvaa vain tietyn sanan jollain toisella sanalla miettimättä asiayhteyttä, tulee tuloksesta usein ihan naurettavan absurdi pläjäys.
Tietysti googlen kääntäjä on hyödyllinen silloin jos ymmärtää sen vajavaisuudet ja haluaa käyttää sitä vaikkapa jonkinlaisena tukena kääntämistyössä. Pitää vain muistaa, ettei sieltä todellakaan kannata kopioida ruotsinainetta kokonaisuudessaan, koska tuloksena on silloin varmaakin varmempi nelonen.
Ai niin ja toinen hauska tapa on kirjoittaa sinne jokin lause ja kääntää se jollekin eksoottiselle kielelle ja sitten ladella näitä erikielisiä lausahduksia kavereille, jotta he luulevat että osaat kyseistä kieltä. Monta kertaa olen hämännyt sillä tavalla ihmisiä luulemaan, että olen kultturelli monitaitaja :D


donegy

104
0
0
0
blogikirjoituksia
kommentit
suosikkeja
seuraajia
Viimeisimmät kuvat:

Viimeisimmät blogikirjoitukset:

Festivaalien huumaa
()

Elämää viisujen tahdissa
()

solu asunnon sisustus
()